Yoleo: een goed verhaal voor leerlingen die moeite hebben met lezen

By 25 januari 2013 december 18th, 2015 Geen categorie, Nieuws

Hoe laat je leerlingen met dyslexie leeskilometers maken? Door hen te laten gamen met Yoleo! Reken maar dat ze voortaan met hun neus in de boeken zitten. Want lezen levert punten op. En die kunnen ze weer inwisselen om hun virtuele kamer op te pimpen.

Boeken lezen gaat in hybride vorm, op een laptop. Het boek wordt voorgelezen en tegelijkertijd volg je de tekst met een karaokebalk. Yoleo bevordert de leesontwikkeling en maakt lezen leuker en makkelijker. Voor kinderen die moeite hebben met lezen is dat een uitkomst.

In Yoleo zien kinderen een vriend. Hij is hun leesbuddy. Hij is een karakter waarin kinderen van acht tot twaalf jaar zich herkennen. Yoleo geeft het goede voorbeeld en inspireert kinderen.

De Yoleo leesgame komt van Stichting Dedicon. Deze stichting maakt het leven van mensen met een leesbeperking aangenamer. Yoleo is in januari 2013 geïntroduceerd op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in Utrecht. De game won net niet de publieksprijs maar werd wél genomineerd. Leuk om aan dit project meegewerkt te hebben.

www.yoleo.nl
www.facebook.com/ikbenyoleo