Klankbord

Van tekst naar slimme tekst
Vraagtekens bij uw teksten? Twijfel over uw communicatie? Schakel Hans Kik in als extern deskundige. Dat kan voor een second opinion, quick scan, brainstorm, klankbordsessie en als sparringpartner. Een frisse blik doet wonderen.

Kom sparren over vragen als

  • Schrijft u wat de lezer wil lezen?
  • Hoeveel woorden kunt u weglaten in een tekst?
  • Hoe goed is een tekst die bijna niemand leest?

Schrijft u wat de lezer wil lezen?
Voor wie is de tekst op uw website? Voor uzelf of voor uw bezoekers? Juist. Draai de rollen om en schrijf wat uw bezoekers willen lezen. En dat is maar één ding: what’s in it for me? Doordat lezers zich herkennen in uw verhaal wordt u interessante aanbieder. Vanuit puur eigenbelang.

Hoeveel woorden kunt u weglaten?
Copywriting is een bijzondere vorm van tekst schrijven. Het is de kunst van het weglaten. Neem het volgende zinnetje: Het schrijven van tekst is het schrappen van woorden. Hoeveel woorden kunt u daar weglaten? Zes.

Wat u krijgt? Het schrijven van tekst is het schrappen van woorden. Inderdaad, schrijven is schrappen. Handig als u met weinig woorden veel wilt zeggen.

Hoe goed is een tekst die bijna niemand leest?
U hoort het wel eens roepen: waarom zou ik geld betalen voor tekst? Bijna niemand leest tekst! Bijna niemand.
Maar daar zit de crux: bijna niemand. Want bijna niemand wil met u kennis maken. Bijna niemand wil meer weten over uw diensten en producten. Bijna niemand heeft een substantieel budget om met u zaken te doen.
Bijna niemand is een grotere doelgroep dan u denkt. Hoe goed is dan uw tekst?