Websites

Slimme tekst voor websites
Landingsbanen, bananen, scannend lezen en lezen in F-vorm… Teksten voor uw website hebben een eigen dynamiek. En dat begint met zoekwoorden die klanten naar uw site brengen.

Zoekwoorden
Zoekwoorden (SEO) helpen u om gevonden te worden. Het zijn Tomtomwoorden die bezoekers de weg wijzen naar uw site. Dus is het zaak om deze woorden in uw tekst te verwerken. Hoe beter u dit doet, hoe hoger het aantal hits. Pas op voor overmatig gebruik. Een overdosis irriteert. Zorg voor een goede balans en varieer in woordkeus.

Landingsbaan
Vergelijk uw website met een luchthaven en uw bezoekers met passagiers. Dan kent u de waarde van een vlotte en vriendelijke afhandeling. Landingsbanen zorgen voor slimme logistiek en geven structuur aan uw tekst. Uw bezoekers staan meteen goed voorgesorteerd waardoor zij op het juiste moment bij de juiste informatie komen.

Bananen
Uw bezoekers zijn zojuist geland op uw site. Hoe vergroot u de kans op doorklikken? Voeg een banaan toe aan de webpagina. Een banaan is een opvallend visueel element dat erom schreeuwt om aangeklikt te worden. Het kan een knop, button of link zijn. Het is het allerbelangrijkste klikbare element van uw uw pagina.

Scannend lezen, F-vorm
Uw bezoekers hebben haast en lezen vluchtig. En u heeft hen wat te vertellen. Hoe pikken ze de kern van uw boodschap op? Werk met kopjes en zet de essentie in de eerste zin van de alinea. Dan staat uw informatie startklaar om meegenomen te worden. Lezers zijn koppensnellers en al scannend gaan ze in een F-vorm over de webpagina.