Skip to main content

Bijzonder wonen voor senioren – Iets voor Hendrik Groen?

By 21 maart 2018Geen categorie

Nederland wordt grijs. Schrikbarend grijs. Als samenleving sta je dan voor een uitdaging. Hoe laat je al die senioren langer thuiswonen nu de overheid zich terugtrekt? Nobel biedt kansen met nieuwe woonvormen voor de oude dag. Dit initiatief richt zich op actieve ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen en niet moeten dénken aan een leven à la Hendrik Groen.

Samen zelfstandig wonen: een woning met een eigen huis
Het idee van Nobel is eenvoudig. Schakel  door naar een huis dat met je meeleeft: met meer lusten en minder lasten. Bij deze woonvorm ga je met gelijkgestemde senioren een huis delen zonder je privacy op te geven. Onder één dak kun je samen lachen, leven en genieten. Samen met mensen zoals jij kun je hier de rest van je leven wonen. En als je toch alleen wilt zijn, heb je in deze woning een eigen woonruimte om je terug te trekken. Dat is het verhaal in een notedop.

Bijdrage Hans Kik
Wendy van Kersbergen en Jakko van Rhee zijn de initiatiefnemers van Nobel wonen en leven. Hans Kik hield interviews, bedacht de opzet van de website en schreef hiervoor de teksten. Nobel wonen en leven: iets voor Hendrik Groen?