Skip to main content

Copywriter Eindhoven – Braille uit Lieshout

By 4 januari 2017januari 31st, 2017Geen categorie

Kijk je ogen uit. Want er valt heel wat te zien op wereldbrailledag. Neem bijvoorbeeld de campagne Puntgaaf van Dedicon waar ik aan meegewerkt heb. Deze campagne is speciaal bedoeld om Nederland bewust te maken dat blinde mensen niet volwaardig meedraaien in onze samenleving omdat veel informatie voor hen ontoegankelijk is. Compleet met een knipoog naar Lieshout.

 

Welcome to the family

Waar loop je als blinde tegenaan in het dagelijks leven? Welkom in de omgekeerde wereld van Puntgaaf. In deze campagne zijn de rollen omgedraaid. Op plaatsen waar normaal teksten staan, zie jij nu braille. Probeer je weg dan maar te vinden. Gelukkig  weet jij precies wat er bedoeld wordt. Want jij kent deze plaatsen en beelden, én de teksten die daarbij horen. Benieuwd wat ze allemaal twitteren?

 

 

Bijdrage Hans Kik

Met Puntgaaf trekt Dedicon alle registers open. Deze campagne heeft ongekende creatieve mogelijkheden. Iedereen wil meedoen. Kwestie van een goed idee. Hans Kik heeft de naam van de campagne bedacht en een conceptuele bijdrage geleverd. Ook heeft hij het persbericht verzorgd, de facebookpost geschreven en ideeën bedacht voor films. Bart Vroom, Dedicon, is geestelijk vader van de campagne.