Skip to main content

Het best bewaarde geheim van Lee Towers – Het mossellied voor crossmediale communicatie

By 17 mei 2017Geen categorie
crossmediale communicatie specialist

Eerst steekt hij De Kuip in zijn zak. En daarna de Coolsingel. Rotterdammers weten hoe ze feest moeten vieren. Lee Towers is niet alleen van de partij als Feyenoord kampioen wordt maar ook bij andere hoogtepunten.

Schmidt Vis en Zeeland’s Roem

Medewerkers van Schmidt Vis weten daar alles van. Jaren geleden trad hij op het bedrijfsfeest op met een bijzondere meezinger. Een mossellied. Ook in Rotterdam. Dat lied weerspiegelde perfect de goede relatie tussen klant en leverancier. Het is gebaseerd op een welbekend Nederlands liedje. Iedereen die de tekst ziet, zingt het lied in zijn hoofd.

Ja, wij willen de mosselpan, de mosselpan, de mosselpan, ja wij willen de mosselplan, de mosselpan, van Zeeland’s Roem natuurlijk.

Crossmediale communicatie

De liedtekst komt van copywriter Hans Kik. Ja, wij willen de mosselpan is het thema van de campagne van Zeeland’s Roem die ik samen met art director Ton Bust hebt gemaakt. De campagne is het toonbeeld van crossmediale communicatie. Ons thema hebben we uitgerold naar zo ongeveer alle middelen. Denk aan displays, posters, schapkaarten, vrachtautoreclame, spandoeken, schorten, advertenties, toonbankkaartjes, mosselpannen, liedjes, flyers, folders, placemats, actiestickers, raamstickers enzovoorts. Een mooie, strakke campagne die bij dalende mosselprijzen voor een stijgende winst zorgde.

Hans Kik heeft Zeeuwse roots. Maar dat is puur toeval. Of Lee Towers van mosselen houdt, is niet bekend. Iedereen heeft zo zijn geheimen.