Skip to main content

In memoriam William Pijnenburg – 1957 – 2016

By 24 oktober 2016Geen categorie

William Pijnenburg was niet alleen het boegbeeld van AAE maar ook ambassadeur van de campagne Leren en Werken Brabant. Bij deze het interview dat ik met hem mocht hebben voor die campagne. Ter nagedachtenis aan een groot ondernemer met een hart voor de jeugd.

“AAE in Helmond is actief in de mechatronica en machinebouw. Wij spelen in de top en wij willen alleen maar hoger. Dat kan uitsluitend als je de beste mensen in huis hebt en voortdurend je grenzen verlegt. Dat wil zeggen: anticiperen, meegroeien met je opdrachtgevers en tegendraads durven te denken. Onze klanten zijn toonaangevende bedrijven en multinationals en verwachten veel toegevoegde waarde. Daarvoor kunnen ze terecht in de regio. En hoeven ze niet naar lage-lonenlanden.

Medewerkers

Wij hebben een bijzondere organisatie. Onze medewerkers staan centraal. Hun talenten. Daaromheen hebben we onze organisatie gebouwd. Een organische opzet. Letterlijk. De organisatie staat op de tweede plaats en onze medewerkers kunnen op meerdere posities spelen. Op deze manier kunnen zij groeien waarin zij goed zijn.

Loopbaan

Een loopbaan? Bij AAE kun je je maximaal ontplooien. Per medewerker is er een opleidingsplan. Voor elk niveau is er volop keuze. Vergelijk ons met een technische menukaart. Of een technische supermarkt. Er is genoeg uitdaging. Medewerkers hoeven niet te shoppen en de doorstroom is goed. Leren? Dat kan “on the job” en hoeft niet per se op school. Via EVC’s kun je ook een diploma halen.

Jeugd

Talent is schaars en Nederland wordt grijs. En dan geldt een aloud gezegde. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom steken wij veel tijd en energie in jongeren. En maken wij hen enthousiast voor mechatronica en machinebouw. Het resultaat? Wij zijn genomineerd als Beste Leerbedrijf. Onze jonge mensen maken reclame voor ons bedrijf en het vak. Betere ambassadeurs kun je je niet wensen.

Wereld

Landsgrenzen bestaan niet meer. De wereld is je werkveld. Globalisering vraagt een andere manier van ondernemen. Wil je samen sterk staan? Dat moet je zoeken naar nieuwe vormen van samenwerking. Niet alleen met het onderwijs maar ook met je concurrent. Dan kun je nieuwe kansen benutten en ligt er een wereld voor je open.”