Skip to main content

Schone kunsten bij Senzer – door de copywriter uit Eindhoven

By 18 december 2017Geen categorie

Wat doe je als je de schoonmaaktak in het zonnetje wilt zetten? Dan schrijf je een serie artikelen in De Senzer: over mensen, meesters en klanten. In dit geval dus over Daphne Koppens. Voor haar is de grote schoonmaak begonnen.

Schone kunsten van Daphne Koppens

Het ziet er allemaal tiptop uit. Zeker bij Senzer aan het Montgomeryplein. Want hier vertoont Daphne Koppens haar schone kunsten. Daphne is geschoold schoonmaakster met een kersvers SVS-diploma, een landelijk erkend diploma in de schoonmaakbranche. Ze straalt als ze over haar werk vertelt. “Iedereen is blij als het lekker schoon is.”

 

Oog voor detail

Daphne dient een schone zaak. Waar gepoetst moet worden is zij van de partij. Haar ambitie? Het moet overal spic en span zijn. Als een witte tornado gaat zij gangen, kantoren en sanitair te lijf met mop en stofzuiger. Ze heeft oog voor details. Niets ontsnapt aan haar aandacht. “Ik ben een Pietje Precies,” zegt ze zelf. Ook plinten, prullenbakken, stoelen en vlekken op tafels krijgen een beurt. Als Daphne geweest is, is er geen vuiltje meer aan de lucht. “Je doet het goed of je doet het niet.”

Kwestie van oefenen

Als gediplomeerd schoonmaakster weet Daphne waar ze mee bezig is. Ik mop met mijn kop en boen met mijn brein lijken haar op het lijf geschreven te staan. Haar SVS-diploma heeft ze bij Senzer behaald, onder begeleiding van Christian Steenbakkers. Of ze voor dat papiertje heeft moeten blokken? Daphne: “Het is een kwestie van oefenen. Boek erbij pakken en de theorie in praktijk brengen. Ik ben leergierig en luister graag naar anderen. Daar steek je veel van op. Ik krijg graag tips en Christian geeft ze graag: over mijn houding, mijn bewegingen en mijn werk. Zo kom je iedere keer verder.”

Talent

Schoonmaken kun je leren maar het is handig als je enig talent hebt. Het is geen vak voor mensen die graag stil zitten. Wat moet je in huis hebben? Daphne: “Je moet van afwisseling houden. Geen ruimte is hetzelfde. En je moet gemotiveerd zijn. Inleven is ook heel belangrijk. Zijn er mensen in een ruimte? Dan vraag ik altijd of ik er bij kan.”

Efficiënt

Senzer heeft oog voor talent. Neem Daphne. Met haar is het snel gegaan. Na het speciaal onderwijs is ze bij Senzer beland. Daar heeft ze een leerwerktraject gevolgd met een diploma en een dienstverband als resultaat. Ze heeft het vak in de vingers en staat stevig in haar schoenen. “Ik leer steeds efficiënter werken,” vertelt ze. “Steeds slimmer. Met minder moeite kan ik meer meters aan. Grenzen verleggen? Jazeker!”

Doorgroeien

Daphne is op dreef en haar witte tornado wordt alom gewaardeerd. Ze zit goed in haar vel. Ook thuis heeft ze het naar haar zin. Met hobby’s als winkelen en uitgaan komt ze wel eens tijd tekort. Maar voor haar hond heeft ze alle tijd van de wereld. Doorgroeien in haar vak? Dat wil ze wel. De vorderingen mogen er zijn. Gaat ze op voor een volgend diploma? Ze straalt: “Zoals het nu gaat zeker!”

Bijdrage Hans Kik

Copywriter Hans Kik hield de interviews, schreef de teksten en redigeerde. Schone zaak om al die letters in de juiste volgorde te zetten.

De Senzer als pdf