Skip to main content

Woorden met overgewicht – Gespot door slimme tekst

By 13 februari 2018Geen categorie

Het zijn echte kiloknallers. Want als je deze woorden hoort en ziet, dan hakken ze er in. Alle hebben audio-visueel overgewicht. Semantisch ligt dat anders. Welke woorden precies?

Lullig

Woorden en namen als quarterpounder, Caterpillar en Jack Sparrow hebben iets. Ze liggen niet alleen lekker in het gehoor maar ook lekker op het netvlies. Neem nou quarterpounder. De naam alleen al legt gewicht in de schaal. Zeker als je trek hebt in hamburgers en repen chocola, denk je ongemerkt aan veel, groot en dik. Wat blijkt echter? Een quarterpounder is niet meer dan een lullige honderdvijfentwintiggrams. Lichtgewicht dus. Over holle vaten gesproken.

Bijbels

Nog eentje die door het ijs zakt: Caterpillar. In eerste instantie associeer je deze merknaam met machines om de hemel en de aarde te verbouwen in teamverband met bijbelse helden als Samson. In tweede instantie blijft er van die associaties weinig over. Caterpillar betekent niets anders dan rups. De megatonnen verdampen waar je bij staat. Vlieggewicht in zijn categorie.

Piraat

Het derde voorbeeld is het mooiste: Jack Sparrow, hoofdrolspeler in de Pirates of the Caribbean. Collega-piraten huiveren en varen graag een zeestraatje om deze Jumping Jack Flash te ontlopen. Goed voor hectoliters angstzweet. De schrik is echter ongegrond. Haal Jack Sparrow door Google Translate en je ziet dat iedereen opgelucht adem kan halen. Wie is er bang voor Sjaak Mus? Vedergewicht.

Copywriter Eindhoven

Kom je ook wel eens woorden tegen met overgewicht? Stuur ze toe. Originele inzendingen maken kans op een pak cookies: Pain aux Amandes van Jules deStrooper in een eerlijke verpakking zonder overgewicht. Honderd gram The Original uit België met de complimenten van Hans Kik, liefhebber van nepwoorden en fopidioom. Niet alleen bekend als weight watcher maar ook als dé copywriter uit Eindhoven. Zwaargewicht.